Skoro ciocia się postarała, to nie chciałem być niemiły. Ja juz na sama mysl o ilosci potencjalnych przyczyn przezywam koszmary nocne. U mnie pomimo tego, że równiez grzyb nie wychodził z cewki ( w wymazach nić innego z resztą też, tylko urea w serologii) po odstawieniu abaxów i porządnym, systematycznym, permanentnym ataku na grzyba poprawa zdecydowana ( czasami delikatny dyskomfort w okolicach stercza) ale równiez nie wykluczam innych możliwości. A jak dyskopatia kregu szyjnego to calkiem mozliwe, zreszta na rtg nie wyjdzie za duzo lepiej zrobic rezonans magnetyczny, i jak bedzie ucisk na nerw no to jasna sprawa, wtedy zostanie rehabilitacja, masaze cwiczenia, mckenzi tez. Ja rozmawiałem z ordynatorem otolaryngologii w Lubiniu , jak na gościa który po sześćdziesiątce to umysł otwarty , nie myśli schematycznie............ Teraz pytanie za 10 puntkow, czy wyciecie migdalkow, szczegolnie jesli sa powiekszone przyczyni sie do poprawy? I odres do tego gościa z Wrocka. Czyli już masz jakiś viagra zespół wiki obraz , bo moim skromnym zdaniem tak długi , silny ból odporny na tabletki przeciw bólowe raczej nie może być od tini , clindamycin na ból gardła szkoda że ten laryngolog nie dał skierowania na tomograf zatok tym bardziej że na rtg już cos wyszło , cholera wie co tam może siedzieć więcej............. Pozwala ona m. Nie wiem czy płukać, bo to jednak tak się nie rozpuszcza do końca... Ty jeżeli masz powiększone to na bank cos się dzieje , jak masz możliwość i siły witalne to wycinaj , przecież to nie bajpasy............. Co do pytania za 10pkt. Z jednej próbki w Felixie z 3 próbek , 3 lepiej bo wieksza szansa na trafienie w wysiew cyst , diagnostyka w cale nie jest taka łatwa..... Ocenić w jakim stopniu zmiany zapalne obejmują same zatoki przynosowe, czy nie rozszerzają się na okolice sąsiadujące z zatokami czyli ; podstawę czaszki, oczodół, nosogardło. Moja koleżanka ma bóle zatok już ponad rok , doszło do tego że przestała spać na lewej stronie takie ma ból zatoki lewej, a lekarz że tomograf jest drogi itp. Gościa boli głowa tyle czasu , żadne leki nie clindamycin na ból gardła działają o na rtg wychodzi polip a on dowalu mu dumox na stan zapalny zatok który stwierdza na zasadzie przypuszczenia......... Jak clindamycin na ból gardła masz zakażony cały organizm to samo tamoxifen odblokowanie wycięcie w nic nie da póki nie wtepisz z całego organizmu , jedna w dłuższej perspektywie na pewno pomoże bo jak wspomniałem tam lubi być siedlisko bakcyli które tak bytują i tylko czekaja na osłabienie organizmu , żeby rozsiać się po człowieku. Glowa o niebo lepiej. W rozmowie ze mną stwierdził, że mam przestać brać antybiotyki, bo przewlekłą infekcje bakteriami atypowymi leczy się tydzień tudzież dwa. Zatem moze ogolnie oslabiona z jakiegos powodu odpornosc organizmu sprawia, ze rozne bakterie poniekad bedace czescia naturalnej flory organizmu atakuja go na przemian. Pozdrawiam Tutaj natknalem sie na intrygujacy watek. I ładuje abax na potęgę , gdzie tak naprawdę abax maja sens na początku zapalenia, jak się przerodzi w przewlekłe, dojdzie jeszcze płyn w zatokach szczękowych a może i grzyb to abax nie ma sensu , ja jestem tego dobrym przykładem , po 18msc na protokołach mam jeszcze gorszy winik tomografu niż przed leczeniem , także powodzenie życze i trafnej diagnozy. Czy poprzez mobilizacje mięśni zewnętrznych? Badanie jest niezbedne jeżeli istnieje konieczność operacyjnego leczenia pacjenta. Ten ból zęba promieniujący od pachwiny narzuca pytanie czy ten ząb i okoliczne zęby nie są zepsute (od środka) - warto je przeskanować u dobrego dentysty i usunąć plomby 'made in podstawówka'. Wiktor, a czy ty stosowales sterydy do nosa? Najbardziej precyzyjną metodą diagnostyczną jest tomografia komputerowa zatok przynosowych. Co do przerośniętej małżowiny nosowej to nie mam bladego pojęcia i dopiero TK zatok potwierdzi lub wykluczy związek przerośniętej małżowiny z cisnienim . Stosowałem sterydy , ale one obkurczają śluzówkę , łatwiej się oddycha , ale po odstawieni wszystko wraca do " normy" choć są pomocne........ To samo ze sterydami na zatoki , nic się nie stanie jak spróbujesz i sam zobaczysz ja miałem o nazwie Nasomentin.......... Ja dla przykladu wyhodowalem juz dwa rodzaje bakterii z moich posiewow w sporym odstepie od siebie. Okazało się, że idę do alergologa (dostałem skierowanie, żeby ustalić czy nie mam alergii pokarmowych powodujących nieżyt) w czwartek, a który zajmuje się clindamycin na ból gardła płukaniem tą metodą, po wcześniejszym pobraniu materiału i zbadaniu z jaką bakterią człowiek się mierzy. Zastanawiam się czy z tego co się rozpuszcza robić płukanki czy raczej inhalacje. Mam tabletki nystatyny. Pozdrawiam Moja ciocia ma znajomego lekarza, który pracuje w szpitalu i jest podobno świetnym diagnostą. Poszedłem do niego. Umówmy się rtg jest najmniej dokładne zobrazowanie zatok zresztą prawie się nie diagnozuje za pomocą rtg tylko tomografem , kurde przecież rtg jako badanie zostało wynalezione ponad 100 lat temu , ale czy viagra jest niebezpieczna w Polsce nadal jest traktowane jako wymierne badanie. Jednak cos musi stac za przewlekloscia tych wszystkich problemow. Ja w jednym lab. Za dwa tygodnie bede wiedzial wiecej, co mi pomoglo, bo chwilowo moga to byc trzy rzeczy, albo przypadek. Mogles zalatwic sobie pechez i prostate tini lub metro, dr B powiedzial mi ze przy problemach z prostata nie podaje sie tini ani metra, powiedzial mi ze On sam zalatwil sobie w ten sposob pechez i przez to czy nizoral powoduje wypadanie włosów jego leczenie przeciagnelo sie 1,5 roku dluzej. Mam jeść za to zdrowo: warzywa, owoce, czosnek, itp... Także jak mi to lekarz uzależnienie od valium powiedział na pewno nie zaszkodzi , tym bardziej jak się ma częste infekcje gardła i nie tylko . To jest niesamowite , tyle bólu , cierpienia przez tyle miesięcy i dopiero teraz skierowanie na tomograf , na który pewnie i tak trzeba pewnie clindamycin na ból gardła poczekać............ Ma ibuprofen w kapsułkach ktos w tej dziedzinie jakies doswiadczenie, albo czy zna kogos komu to pomoglo? Ostatecznie operka, ja tez mialam operke na dyskopatie w krzyzu, polecam, nie ma clindamycin na ból gardła co sie bac jak juz jest bardzo zle oczywiscie, dzien po operacji juz sie wychodzi do domu... To w jakim stanie są Twoje zatoki zobrazuje tomograf , ale sam fakt że masz obrzęk śluzówki świadczy generalnie o długim , przewlekłym stanie zapalnym . Raczej powielam zaslyszane opinie. (... We Wrocławiu wysyłałem próbke , na priv napisze Tobie nr tel. Cysty labmbli a candida różnia się znacząco także dobry diagnosta rozróżni Najlepiej nie brać nic , chyba że coś żółciopędnego bo w tedy wychodz lamblie , tak mi mówił diagnosta , abax , przeciwgrzybicze , chemioterapeutyki zamazują badania , a po co tamoxifen jak dlugo stosowac mieć wątpliwości. Cholera wie co siedzi w ogóle w Twoich zatokach i w jakim są stanie , jakie niespodzianki wyłowi radiolog , jestem ciekaw co to w ogóle za wydzielina i czy zatoki szczękowe sa czyste....... Mam chwilowa poprawe. Lekarz został poproszony przez ciocię by przejrzał wyniki i ocenił mój stan zdrowia. Nie wiem czy mam racje. ), wiesz ja zawsze w takich sytuacjach mialem to samo, po przewjaniu lub alkocholu zawsze napierniczala mnie prostata, ale odkad jestem na protokole mam wrazenie ze jest duzo lepiej tzn, moze mnie przewiac a silnych objawow nie ma odpukac. BB INFEKCJA WRÓCI A MA SIE PROBLEMY Z MIGDAŁMI to bez względnie trzeba wyciąć. Czytałem, że nystatyna działa tylko na jelita i tam się wchłania, że słabo mogą wyjść z tego inhalacje. A jak twierdzi mój laryngolog, im więcej lekarzy mnie zobaczy tym lepiej. In. Polecił mi również zrobić krzywą cukrzycową. Jedną rozpuszczam w wodzie. Nie wiem co o nim myslec, ale moze da ci do myslenia. Inny zasugerował że jeżeli po przeleczeniu np. Metro lub tini clindamycin na ból gardła podaje sie dopiero jak zejda problemy z prostata czy ich sie w koncu doczekam sam nie wiem... W diagnostyce robia posiew w kierunku grzyba czeka się 8 dni koszt 50 zł , reszte robiłem w Felixie i lab . O konieczności wykonania badania decyduje otolaryngolog. Nie uważam, zebym za bardzo kombinował, chcę tylko pomóc chłopakom którym abaxy nie pomagają, że można zerknąć na problem z innej strony. Co sądzisz o płukaniu metodą Proetza? Poczekam z konkluzjami. Pozdrawiam. Czy ten fizjoterapeuta rozluźnia Ci punkty spustowe mięśni miednicy mniejszej masując je per rectum?