Może Pani sprobowac przyjmowac, gdyby uznała Pani, ze jest coś nie tak, to należy odstawić. Po kilkunastu godzinach pojawił się obfity, ładnie „schodzący” katar (gęsty, jasny śluz) i mokry kaszel. Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam. Rzadko ale może pojawić się nadwrażliwość po ekspozycji na słońce, wiec lepiej nie wystawiać się celowo na dłuższy czas, zwłaszcza w porze takich upałów, jakie teraz trwają. I jeszcze jedno pytanie, corka od prawie 2 miesiecy ma zatkany katarem nos. Mam następujące pytania: Bańki – zestaw – 8szt. Proszę mi napisać jak przeprowadzić tą kurację u mojej córki. Proszę wiec mi doradzic czy lepiej stawiac kazda banke po kilka razy w tym samym miejscu (bo synkowi spadaja) w cięgu 5 minut z mniejszym podcisnieniem czy z wiekszym podcisnieniem i tylko raz, ale zdejmujac ja po okolo 1-2 minutach z uwagi na to ze skóra mocno sie zabarwia na ciemno – czerwono? Czy to prawidłowa reakcja? czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem Zastanawiam się nad bankami i czytając Pani porady i opinie tamoxifen i clomid razem ludzi jestem jak najbardziej na tak. Stawiam mojemu 2,5letniemu synkowi zgodnie z Pani doktor zaleceniami, tj. Obecnie dziecko jest praktycznie bez objawów. Pojawienie się podwyższonej temperatury jest normalną reakcją obronną organizmu na infekcję. Przy kazdej wizycie u lekarza , corka jest osluchowo zdrowa i zadnej infekcji nie widac. Co mam zrobic, jak postawic te banki? Może je Pani kupić w aptekach i sklepach medycznych, ale przede wszystkim w sklepie internetowym MedPlus na stronie, na której się Pani właśnie znalazła. Dziękuję i pozdrawiam bardzo serdecznie U mojego 5,5 letniego synka pojawił się suchy nieproduktywny kaszel, a że często ma czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem tez infekcje kataralne zdecydowałam się na postawienie mu baniek. Kwas foliowy zazwyczaj przyjmuje się clomid polska nazwa rano, ale nie są mi znane ścisłe wytyczne jakoby przyjęcia leku pora miała czy montelukast to steryd wpływ. Tydzień zovirax w czasie karmienia piersia temu ponownie zachorowała,kaszel w nocy,następnego dnia czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem gorączka prawie 40 stopni,oczywiście zyrtec 1mg/ml ulotka ogromy katar. Ale jakoś ten ketonal mnie przeraża… Witam!!! Córcia cały czas nam choruje,przeważnie zaczyna się od kataru,kaszel i wszystko przechodzi zaraz na oskrzela…Miesiąc temu leżała w szpitalu na zapalenie płuc i pożniej było ok. Proszę mi napisać jak ja mam jej podnieść odporność. viagra zielona góra Jeśli pierwszy raz stosuje Pani ten antybiotyk to ani Pani, ani Ja nie przewidzimy jak Pani zareaguje. Pozdrawiam Usuń Lek powinien być przyjęty rano na czczo, bezpośrednio przed jedzeniem, tego samego dnia w każdym następnym tygodniu, czyli u Pani w piątki. Dodam, że prawie wychodzi z kaszlu i kataru po 4 tyg niemal ciągłego kaszlania i smarkania (osłuchowo czysty) w związku z pójściem od września do przedszkola Tylko usuwania 8-ki się boje, bo już jeda miałam przed ciążą i 3 dni na ketonalu jechałam, więc teraz jakoś mi nie spieszno 🙂 trochę mi żal by było młodego, co innego jednorazowo lek przeciwbólowy, a co innego 4xna dobę z grubej rury… ale 8-ka rośnie bokiem, uciska na korzenie 7-ki a chcę karmić jeszcze rok-dwa, wiec nie ma co tego odkładać. Czy na opisane jw objawy bańki mogą pomóc. Wydaje mi się, ze nie ma potrzeby odstawiać środków zewnętrznych. Pytanie na jakiej podstawie lekarz zapisał, ten a nie inny antybiotyk. Byliśmy u lekarza ,osłuchowo wszystko dobrze więc obyło się bez antybiotyku. 🙂 Bartku – również dziękuję 🙂 Dzien dobry,Pani Doktor mam kilka pytanń odnośnie zdrowia mojej córeczki. Lekiem osłonowym do metotreksatu jest kwas foliowy, lek co prawda może powodować dyskomfort w obrębie jamy brzusznej, ale nie stosuje się tutaj zadnych środków, nie "uszkadza" błony śluzowej. Dodam ze interesuje sie medycyna w zwiazku z czym idac do apteki podaje sklad lekarstwa i kupuje leki. Witam. Czy cos pomoga? Wiktoria ma 4,5lat jest bardzo drobna dziewczynką z tym,że nie narzekamy na brak apetytu. Czy w tej sytuacji banki to dobre rozwiazanie? Piszę Pani, że antybiotyki nie przeszkadzają, jednakże czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem czy w takim przypadku łączyć te dwie terapie? Ofloksacyna może, rzadko powodować zapalenie jelit. Okazało się,że jest trzeci migdał i zatoki. Nie poszla bym gdyby nie fakt iz zab byl plombowany ale sie ukruszyl i strasznie boli w nocy spac nie mogę do tego odezwala sie 8 ktora to w ciazy strasznie mnie bolala i pytanie czy lekarz moze usunąć mi 2 zeby i jeden leczyć czy taka dawka znieczulenia nie bedzie niebezpieczna dwa zeby po jednej stronie leczenie plys usunięcie po drugiej usunięcie i nastepna prośba o nazwe łacińska bezpiecznego znieczulenia. Witam, odpisałam w mailu na pierwsze pytanie. Dostaje leki tj. Byc moze zasysalam je za lekko, gdy zassalam mocniej to sie trzymaly, ale wedlug waszej instrukcji dla dziecka stopien zassania skory powinien byc sredni, a nie mocny. Nie zdążyłam jej wypytać o wszystkie wątpliwości związane z kp po zabiegu, jednak jak się spodziewałam – znalazłam tu odpowiedzi na nurtujące mnie kwestie. 2-3 dni i przejdzie w fazę zdrowienia (temperatura prawidłowa, kaszel sporadyczny, głównie rano po wstaniu, katar mniejszy, nie utrudniający oddychania nosem), może Pani Synkowi jeszcze raz postawić bańki i w ciągu kilku dni uznać go za zdrowego. Katar ten z wieksza lub mniejsza intensywnoscia scieka jej do gardla powodujac silne ataki kaszlu, prowokujace czasem wymioty. Przynajmniej na przyszłość będzie Pani wiedziała jak Pani organizm reaguje na ten antybiotyk. W drugim miesiącu dziecko zachorowało na pneumokoki, w jaka jest najlepsza viagra przeciągu 8 miesięcy otrzymało 9 antybiotyków, w międzyczasie wycięte trzy migdały, zapalenia oskrzeli. Pójście do przedszkola, szczególnie dla dzieci nie posiadających rodzeństwa, stanowi nie lada wyzwanie dla ich układu immunologicznego. Bańki te produkuje tylko firma MedPlus jako jedyna w Polsce i na świecie. Już w pierwszym miesiącu pojawił się duszący kaszel w nocy, przepisywane antybiotyki na zapalenie oskrzeli nic nie dały. Przez ok 7 min. Witam, u mojej 4 letniej córki jesteśmy w trakcie cyklu stawiania baniek ( w sumie ma być 6 razy w odstępach tygodniowych, jesteśmy po 2 razie) pomaga rewelacyjnie i nie chcielibyśmy przerywać, niestety w międzyczasie zrobiliśmy test Wester bloot szukając chlamydii pneumoniae ( ujemny) natomiast ku naszemu zdziwieniu wyszła aktywna ( w klasie IgA) chlamydia psittaci. Pytam bo synkowi stawiam czesto kazda banke po kilka razy (bo spadaja mu z uwagi na jego wiercenie) i czesto czerowne miejsca troche sie pokrywaja? Z gory dziekuje za odpowiedź Jutro czeka mnie wyrywanie ósemki przez chirurga, zęby leczę u zaufanej dentystki, która zna się na rzeczy. Proszę o pilną odpowiedź. Dostaliśmy leki i czekamy na poprawę. Udało się utrzymać dwie bańki, pozostałe odpadły. Postawiłam wczoraj (środa) swojemu 4,5 rocznemu synowi bańki, a dziś (nie wiedząc ze dziecko nie może wychodzić z domu) musiał wyjść na podwórko 2 razy na około 15 min. Probowalam dzisiaj postawic swojej 3 letniej corci banki, ale niestety wszystkie mi po chwili odpadaly. Z góry czy tegretol powoduje tycie dziękuję za odpowiedź. Moje dziecko do 3 roku życia było zdrowe koszmar zaczął się od pójścia do przedszkola. Lekarz zapisał summed. Balam sie , ze zrobie jej krzywde gdy zassam skore za mocno. Czy moze podać antybiotyk i wrócić do baniek? Jeśli faza ostra (podwyższona temperatura, śluzowy katar, wilgotny kaszel) potrwa krótko tzn. Nikt mi nie potrafi powiedziec , skad ten katar i jak sie go pozbyc. Proszę powiedzieć jakie mogą być konsekwencje tego że wyszedł? Czy podawanie antybiotyków, które obniżają odporność nie kłuci się z bańkami? A następnego dnia początkowo stan podgorączkowy aż do temp. Natomiast gdy corka probuje wydmuchac nos, nic jej nie leci, choc slychac ze wydzielina jej gdzies tam mocno zalega. Ze względu na nagły kontakt z dużą ilością nowych dla siebie wirusów, najmłodsze przedszkolaki bardzo często chorują i jest to normalne. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa. Mam nadzieję,że to nam pomoże. Wiki nie uczęszcza obecnie do przedszkola. Pozdrawiam, Ania Usuń Najlepsze i najłatwiejsze do samodzielnego postawienia są bańki bezogniowe z pompką. Pozdrawiam Witam serdecznie we czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem wtorek mam umowiona wizyte stomatologiczna bardzo sie boje po pierwsze mieszkam w Turcji a ide z polecenia do lekarza Syryjczyka kolezanka nie wspomnoala mu o tym iz karmię piersia 5 miesieczne dziecko. Inhalacje z soli,neosine,ambrosol,sinecod i oxalin. 2 razy w tygodniu (zaczęłam w połowie września) chcę to robić przez 5 miesięcy, przy czym synek trochę się wierci przy ich stawianiu i w czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem praktyce wyglada to tak, że spadaja co chwile jak je stawiam z normalnym podciśnieniem, bo napina czy mozna podawac ibuprofen z antybiotykiem mięśnie i się wierci, a jak stawiam je z większym podciśnieniem to po około 1-2 minutach robią się bardzo ciemne place i zdejmuję te banki, bo sa bardzo ciemne i boje się by mu ran nie porobic. Według mojej wiedzy kwas foliowy powinno przyjąć się następnego dnia rano, czyli w sobotę w tym przypadku. Przyczyną tak licznych infekcji prawdopodobnie tamoxifen ebewe skutki uboczne jest alergia, największy problem na dzień dzisiejszy to katar który blokuje nos i powoduje zapalenie uszu i spojówek, zmienia się w katar bakteryjny a jak spływa to zalewa oskrzela i powoduje wykrztuśny kaszel kończący się wymiotami, katar przypomina białko kurze. Hafijo, kolejny raz – dziękuję! 38,3. ). Z jaką częstotliwością? I jeszcze jedno – babcia mówila mi, zeby absolutnie nie stawiac ponownie banki w miesce, gdzie byla juz jakis czas temu stawiana inna banka i powstało czerwone przebarwienie, czy to prawda ze jest to bardzo szkodliwe? Dzieci w wieku Pani Córeczki mają, niestety jeszcze bardzo słabą odporność. Na plecach widoczne są lekkie ślady po 2 bańkach. Nie zalecam stosować żądnych środków, nawet ziół bez konsultacji z lekarzem prowadzącym. Myślę, że postawienie baniek spowodowało skrócenie wstępnej fazy choroby (suchy, bezproduktywny kaszel, stany podgorączkowe itd. Od zeszłego roku pojawił się problem z zatokami, zapaleniem uszu praktycznie tydzień w tydzień.