Uczestnicy warsztatów kulinarnych, prowadzonych przez Stowarzyszenie Pracowników i Przyjaciół Warsztatów Terapii Zajęciowej SYNERGIA, zwyciężyli w Polsko – Niemieckim konkursie kulinarnym o Wazę Wodnika podczas RYBOBRANIA 2017 w Krośnie Odrzańskim.
Danie, które najbardziej zachwyciło przewodniczącego jury i kulinarną gwiazdę tegorocznego Rybobrania to zupa z pulpetami rybnymi, inspirowana kuchnia węgierską. Zwycięzcy - poza Wazą Wodnika - otrzymali zaproszenie na warsztaty kulinarne w studio Look and Cook w Zielonej Górze.
Zwycięską drużynę, w skład której wchodziły osoby z niepełnosprawnością z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Nowej Soli, przygotowała wolontariuszka - p. Marzena Miechowicz, członek Stowarzyszenia SYNERGIA, a na co dzień instruktor terapii zajęciowej w WTZ w Krośnie Odrzańskim.
Realizacja zadania pt. „CZARY MARY, LUBIĘ GARY” i kulinarny sukces, były możliwe dzięki współfinansowaniu ze środków Województwa Lubuskiego - Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Zielonej Górze.
Gratulujemy zwycięskiej drużynie i życzymy powodzenia w rozwijaniu umiejętności kulinarnych.

20170604 DSC 9420 BRO